Mogen alleen profeten of personen van goddelijke afkomst een heilig boek schrijven? Anders lijkt mij dat ook wel wat. Ik ben welliswaar geen christen, maar als historicus kan ik niet ontkennen dat ik geboren en getogen ben in een christelijke samenleving. Als mens doordrongen met haar normen en waarden, maar niet verblind door haar waarheid. Uitgaande van de gedachte dat het goddelijke in ieder van ons geborgen zit, heb ik misschien enig recht van spreken.

 

En  jij ook wat dat betreft. Zou het geen groots idee zijn samen het nieuwste testament te schrijven? Of te vormen, want misschien weet jij wel een veel betere vorm voor het nieuwste testament. Als coach ben ik erg nieuwsgierig wat er volgens jou zeker in moet komen te staan (of liggen of zichtbaar te zijn, dat hangt dan weer van de vorm af).

 

 

Zelf denk ik wel dat er een ander hoofdpersoon dient te komen. De tijd dat we als kinderen aan de hand van een vader geleid moesten worden is zo langzamerhand wel voorbij. Wat kan de mensheid helpen zelfstandig een volwaardig volwassen leven te leiden? Denk er eens hardop over na. Alleen, of nog liever in een groep.  Als uitdaging. En laat het me weten!