Ik kocht Special als een superbrave jonge merrie die volgens de vorige eigenaar nog nooit een stap verkeerd had gezet. Bokken of steigeren deed ze niet, echt een super eerlijk paard. Na onderzoek van de ostheopaat bleek dat Special een ernstig ongeluk moest hebben gehad.

Ze zat vast van voren tot achteren, haar wervelkolom was totaal gebokkeerd door een onbekend trauma. Ze kon nauwelijks naar rechts buigen. Een simpel rondje rechtsom leidde al tot paniek. Haar ogen schreeuwden: Dit kan ik niet, dit is te moeilijk, STOP!

Na twee behandelingen ‘verdween’ de superbrave merrie. Special kwam los. Bokken, steigeren, snel omdraaien en wegracen, staart in de lucht, trots, zwaaiend met haar hoofd. Special had een nieuwe bewegingsruimte ontdekt en genoot met volle teugen. En ik? Ik heb nu een ander paard. Geen superbrave merrie meer, maar wel een dame die meer zichzelf kan zijn en op zoek is naar een nieuw evenwicht in haar lichaam en geest.

Loskomen van trauma’s uit het verleden is voor niemand makkelijk.  Als we na onderzoek en inzicht ontdekken waar de blokkades zitten, ze herkennen, blijven ze ons vaak nog lang dwars zitten. Soms zijn we bang gebruik te maken van de nieuwe bewegingsruimte die door inzicht gecreerd wordt. Special daagt ons uit deze nieuwe ruimte te verkennen, te bokken en te steigeren, trots rond te rennen en onze ware aard te ontdekken.