Nokky en Tim werken graag samen. Ze dansen samen door de bak. Het hoofd van Tim en Nokky’s hoofd blijven steevast naar elkaar toewijzen. Ze draaien en rennen en bewegen in een gesloten cirkel. Al drie sessies lang probeert Tim Nokky van zich af te laten bewegen. Het lukt niet. We hebben onderzocht of het door zijn bekken kwam, of door zijn kijkrichting, door iets wat hij niet los kan laten. Mijn dochter kwam nog even langs met praktische feedback over de opgerichtheid van het lichaam, het hoofd en de positie ten opzichte van het paard. Het lichaam en het denken zijn de revue gepasseerd. Het mag niet baten. Nokky en Tim zitten aan elkaar vastgeplakt.

Dan vraag ik Tim niet meer te denken, maar gewoon te gaan bewegen, te spelen, en te zoeken, door te gaan, niet te stoppen, terwijl ik blijf kijken en voelen. Ik kijk niet meer naar Tim en Nokky, ik voel hun energieveld. Al na een paar minuten voelzie ik wat er gebeurt. Tim heeft Nokky gevangen in zijn energie. Zijn schouders vormen een cirkelvormig schild. Het schild voelt voor Tim aslof hij Nokky in zijn hart sluit. Nokky wordt als het ware naar hem toe gezogen.

Open je linkerschouder eens. Tim doet wat ik zeg en … weg is Nokky. De cirkel is doorbroken. Er is ruimte geschapen. Los van de energie kan Nokky vrij op de cirkel draven. Prachtig! Met veel geduld, blijvende nieuwsgierigheid, en vrolijkheid hebben we ontdekt wat er gebeurt. Tim kan nu Nokky bij zich weg krijgen en weer terug vragen met zijn energie. Zijn schouders zijn hierbij de katalysators. Na afloop hebben zowel Nokky als Tim duidelijk meer energie gekregen. Daar wordt mijn hart zo vrolijk van!