Ik ben een andere jij, paardenbezittersGecoacht worden door je eigen paard is een bijzondere ervaring. Omdat mijn paard Nokky vergevingsgezind is, heeft hij mij geleerd mezelf te vergeven. Omdat mijn dochters paard Cinnamon het beste leert als hij mag spelen, leert hij mijn dochter lichter te worden. Omdat mijn zus haar nieuwe paardje heel zacht is, zal mijn zuster zachter worden. Omdat het trotse paard van een coachee weigert te buigen voor druk, leert hij haar minder druk op zichzelf te leggen en afscheid te nemen van de druk die altijd door anderen op haar is gelegd.

Een andere coachee heeft jaren geworsteld met haar paard, zonder op te geven. Tijdens een coaching zegt ze: mijn paard staat voor mij voor stromende levensenergie en levenslust, kracht, sterkte. Zij staat heel stevig op de grond. Voor mij is het duidelijk dat ik daarom bij dit paard terecht ben gekomen, zij geeft mij het goede voorbeeld.

Onze paarden vormen ons áls je ze durft te ontmoeten. Ze helpen ons los te komen van de dwingende patronen die de systemen waarbinnen we zijn opgegroeid hebben vastgelegd.