Over mijzelf

Ik ben Heike

Ik hou van: buiten zijn, met mensen en met paarden! Al je zintuigen open, volop in het hier en nu; horen, voelen, zien, ruiken en proeven wat er in de wereld gebeurt en hoe dat jouw leven beïnvloed. Volop aandacht voor de mens achter de persoon, onderzoekend wat jou drijft. Wie ben jij? wat zijn je kernkwaliteiten? Wat is jouw ontwikkelingsthema, en hoe kan ik je helpen daar zelfsturend mee aan de slag te gaan?

Dit is mijn passie

Sinds mijn zevende levensjaar geniet ik al van de kracht en de sensibiliteit van paarden. Mijn liefde is in de loop der jaren alleen maar gegroeid. Paarden betekenen meer voor mij dan een hobby, een vrijetijdsbesteding, ze geven mij een fundament om op te staan.

In 2005 las ik ‘de boodschap van de paarden’, en realiseerde me dat ik persoonlijk ontzettend veel te danken heb aan mijn eigen pony. Zij heeft mij opgevoed waar mijn ouders steken hebben laten vallen. Zij liet mij zien wat onvoorwaardelijke liefde, geduld en rechtvaardigheid inhielden. Onbevooroordeeld en zorgzaam gaf zij mij een wereld waar ik waarlijk mezelf kon zijn. Dit geschenk wil ik nu graag met anderen delen.

Liefde voor mensen, de natuur en paarden brachten mij afgelopen jaar op het idee een eigen onderneming op te starten. Tot nu toe werkte ik altijd binnen en met veel mensen. Door de grote groepen kwam mijn behoefte aan diepgaand menselijk contact maar gedeeltelijk tot zijn recht. Ik ontdekte dat mijn kracht en passie meer in het coachen en trainen van kleine groepen mensen of individuen ligt, dan het doceren aan grote groepen mensen. Ook voelde ik de behoefte om mijn zintuigen meer aan te spreken.

Deze factoren wil ik met elkaar verbinden in het coachen en trainen van mensen met paarden. Ik wil een veilige omgeving creëren waar mensen zichzelf kunnen ontdekken en positief gestimuleerd worden om te leren, te ontwikkelen en te groeien.

De mogelijkheden liggen er: Ik beschik over een prachtige, energieke en leergierige welsh-Cob, een gevoelige Arabier en een buitenbak. Ik heb reeds een grote vaardigheid in het geven van trainingen en volg een opleiding om mijn coachingskills aan te scherpen. Het lijkt alsof mijn leven en de vaardigheden die ik tot nu toe in mijn leven ontwikkelt heb mij onafwendbaar naar een eigen bedrijf leidden: laat het paardenspel beginnen!